بررسی قدرت آنتی‌اکسیدانی و فعالیت آنتی‌اکسیدانی بره‌موم شهرستان کرج در ماه‌های مختلف و مکان‌های مختلف یک کندو

نوع مقاله : علمی- ترویجی

چکیده

به منظور بررسی خواص آنتی‌اکسیدانی در بره‌موم پژوهشی بر روی کندوهای زنبورعسل مستقر در شهرستان کرج انجام گرفت. بدین منظور آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی با 3 تیمار (زمان برداشت بره‌موم) و 6 تکرار (کندو) انجام شد. پس از برداشت نمونه‌ها، از آن‌ها عصاره اتانولی 80 درصد تهیه گردید و با استفاده از روش FRAP  قدرت آنتی‌اکسیدانی و با استفاده از روش DPPH فعالیت آنتی‌اکسیدانی اندازه‌گیری شد داده‌های جمع‌آوری شده با نرم‌افزار SAS و با رویه glm آنالیز گردید. طبق نتایج بدست آمده قدرت آنتی‌اکسیدانی در بین ماه‌های مرداد و تیر با خرداد دارای تفاوت معنی‌دار بوده است (05/0˂p). بیشترین مقدار قدرت آنتی‌اکسیدانی در مرداد ماه 27/3305 میکرومول بوده است. درصد فعالیت آنتی‌اکسیدانی در بین ماه‌های مرداد و تیر با خرداد دارای تفاوت معنی‌دار بوده است (05/0˂p). بیشترین مقدار فعالیت آنتی‌اکسیدانی بره‌موم در مرداد ماه 42/52 درصد بوده است. همچنین در بین مناطق مختلف یک کندو تفاوت معنی‌داری مشاهده نشد اما تله دارای بیشترین مقدار قدرت آنتی‌اکسیدانی و فعالیت آنتی‌اکسیدانی بوده است.

کلیدواژه‌ها