انجمن علمی زنبور عسل ایرانعلوم و فنون زنبور عسل ایران2476-666605820140723Chemical and physical properties of wax in different species of honeybees (genus Apis)ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی موم در گونههای مختلف زنبوران عسل جنس Apis26101582FAJournal Article20130406گرد آوری و ترجمه[1]: تقی قاسمی خادمی <br />کارشناس ارشد معاونت پژوهشی جهاد دانشگاهی واحد استان اردبیل <br /> شماره تماس: 09352400167 ایمیل: ghasemi_taghi@yahoo.com <br /><br clear="all" /> <br /> <br />[ <br />ترکیبات شیمیایی و ویژگیهای فیزیکی مومهای زنبوران عسل در طی سالیان متمادی توسط دانشمندان مختلفی مورد بررسی قرار گرفته است. در یکی از مهمترین این مطالعات، Narayana در سال 1970 و نیز Phadke و همکاران در سال 1971 هر دو به این نتیجه رسیدند که متوسط طول زنجیرهی کربنی در موم سه گونه از زنبوران عسل آسیایی شامل: <em>آپیس سِرانا</em>، <em>آپیس دورساتا</em> و <em>آپیس فلورا</em> کوتاهتر از زنبورعسل اروپایی (<em>A. mellifera</em>) بوده و این مسئله دلیلی بر دماهای پایین ذوب موم در این زنبوران عنوان شده است. با پیشرفتهای قابل توجه در شناسایی ساختار شیمیایی موم و ابداع تکنیکهای جدید شامل تکنیکهای کروماتوگرافی گاز-مایع[1] و کروماتوگرافی لایه نازک[2] نتایج بعدی در این مورد حاصل گردیده است. بطوریکه Tulloch در سال 1980 گزارش نمود که سه گونه از زنبورعسل آسیایی شامل <em>A. cerana</em>، <em>A. dorsata</em> و <em>A. florea</em> از لحاظ ترکیبات شیمیایی تشکیل دهندهی موم تشابهات بیشتری نسبت بهم در مقایسه با زنبورعسل اروپایی <em>A. mellifera</em> دارند. در آزمایش دیگری Aichholz و Lorbeer در سالهای 1999 و 2000 با استفاده از روش کروماتوگرافی گازی، ترکیبات شیمیایی موم شش گونه از زنبوران عسل شامل گونههای <em>A. cearana</em>، <em>A. dorsata</em>، <em>A.</em> <em>florea</em>، <em>A. laboriosa</em>، <em>A. andreniformis</em> و <em>A. mellifera</em> را مورد بررسی قرار دادند. آنها نشان دادند که موم این زنبوران ترکیبات پیچیدهای از لیپیدهای خنثی[3] و همسان[4] محتوی دامنهای از 20 تا 64 مولکولهای طویل کربنی میباشند. <br /> <br /><br clear="all" /> <br /> <br />[1]) gas–liquid chromatography <br /> <br /> <br />[2]) Thin layer chromatography (TLC) <br /> <br /> <br />[3]) Neutral <br /> <br /> <br />[4]) Homologous <br /> <br /> <br />Bees waxesانجمن علمی زنبور عسل ایرانعلوم و فنون زنبور عسل ایران2476-666605820140723The Coniferae which are Propolis Sources in Iran
I- Pinaceaeسوزنی برگان مورد استفاده زنبورعسل جهت تولید بره موم در ایران 1- تیره کاج (Pinaceae)712101583FAJournal Article20131102The Coniferae which are Propolis Sources in Iran <br />I- Pinaceae <br /> <br />Hassan Nazarian<sup>*</sup> <br /><sup>*</sup>Imam Khomeini Higher Education Center, Agricultural Research, Education and Extension Organization <br />E.mail: ha_nazarian@yahoo.com <br /> <br />Abstract <br />The Coniferae are from important Propolis sources of iran. Pinaceae have a particular importance in this Taxon. All species of this family do not have any natural distribution in whole Iran, but hsving evergreen life form, have been caused they have been used for parks and gardens designing in different regions of Iran. This family has resin ducts in several tissues, especially in middle cortex of stem. Therefore, from long times ago, their cortexes have been used for extracting the resin and producing the Trebintin, which have a lot of medicinal and industrial consumptions. The purpose of this presentation, introduction the resin sources from Pinaceae for acquainting beekeepers about these sources. This family has several genera in the world, but the cultivated populations of <em>Pinus</em>, <em>Abies</em>, <em>Picea </em>and <em>Cedrus </em>are seen rather than the other genera of this family. <em>Pinus eldarica</em>,<em> P. longifolia</em>,<em> P</em>.<em> nigra</em>,<em> P. taeda</em>,<em> P. patula</em> and<em> P. brutia</em> are from important resin sources between all species of this genus in Iran. From genus <em>Abies</em> the species <em>A. balsamea</em> and <em>A. pectinata</em>, from genus <em>Picea </em>the species<em> P</em>.<em> excels</em>, <em>P. glauca </em>and <em>P. pungens</em> and finally from genus <em>Cedrus</em> the species<em> C. deodora</em>, <em>C. atlantica</em>,<em> C. libani</em> and <em>C. brevifolia </em>are the most important resin sources of Pinaceae in iran. <br /> حسن نظریان<sup>*</sup> <br /><sup>*</sup>عضو هیأت علمی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مرکز آموزش عالی امام خمینی<sup>(ره)</sup> <br />E.mail: ha_nazarian@yahoo.com <br />چکیده <br />مخروطیان از مهمترین منابع برهموم در جهان هستند. از این گروه گیاهان تیره کاج از اهمیت ویژهای برخوردار است. گیاهان این تیره در تمامی نقاط ایران پراکندگی طبیعی ندارند ولی به دلیل همیشه سبز بودن در طراحی پارکها و فضاهای سبز مناطق مختلف کشور مورد استفاده قرار گرفته است. این تیره دارای مجراهای رزینی در بافتهای مختلف بهویژه پوست میانی ساقهاند، بر همین اساس از گذشتههای دور تا کنون برای استخراج رزین و تهیه تربانتین که مصارف مختلف دارویی و صنعتی دارد از پوست گیاهان این تیره استفاده میشده است. هدف از ارایهی این مقاله معرفی گیاهان منبع رزین از تیره کاج به منظور آشنا کردن زنبورداران و محققین به منابع مهم برهموم است. این تیره جنسهای متعددی در جهان دارد ولی تودههای جنسهای کاج <em>Pinus</em><em>، </em> نرّاد <em>Abies</em><em>، </em>نوئل <em>Picea</em>وسدر <em>Cedrus</em>در ایران بیشتر جلب توجه میکند. از جنس کاج، گونههای کاج تهران <em>Pinus eldarica</em>، کاج کاشفی <em>P. longifolia</em>، کاج سیاه <em>P. nigra</em>، کاج تدا <em>P. taeda</em>، کاج پاکوتاه <em>P. patula</em>وکاج بروسیا<em>P. brutia</em> به عنوان منابع مهم رزین میباشند. از جنس نرّاد گونههای کانادا بالزام <em>Abies balsamea</em> و <em>A. pectinata</em>، از جنس نوئل گونههای <em>Picea excels</em>، نوئل کانادایی <em>P. glauca</em>و نوئل نقرهای <em>P. pungens</em>، از جنس سدر گونههای سدر معطر <em>Cedrus deodora</em>، سدر اطلسی <em>C. atlantica</em>، سدر لبنانی <em>C. libani</em>و<em>C. brevifolia</em> منابع مهم برهموم از تیرهی کاج در ایران میباشند.انجمن علمی زنبور عسل ایرانعلوم و فنون زنبور عسل ایران2476-666605820140723Characteristics of the components of Bee Venomخصوصیات اجزای زهر زنبورعسل1318101584FAJournal Article20140223Abstract <br />Bee venom is a complex mixture of proteins, peptides and low molecular components: proteins (Enzymes) :( Phospholipase, A2Phospholipase B, Hyaluronidase α – Glucosidase) - , peptides (Melittin, Apamine MCD peptide,Adolapine ,Procamine A and B, Protease inhibitors)- low molecular components: Biogenic amines:( Histamine, Dopamine and Noradrenalin) - pheromones: Complex ethers- Sugars :( Glucose, fructose) - Amino acids (Aminobutyric acid, α-amino acids).Bee venom has many function in the field of medical and medicine, therefore, nowadays it is produced as a commercial product. <br /> <span style="text-decoration: underline;">زهرا طهماسبی<sup>1</sup></span>، غلامحسین طهماسبی<sup>2</sup>،سیدمحمد رسولی نژاد موسوی<sup>3</sup> <br />1- کارشناس ارشد مهندسی بیوتکنولوژی کشاورزی دانشگاه پیام نور تهران Zahra_tahmasbi@yahoo.com <br />2- استاد پژوهش موسسه تحقیقات علوم دامی کشور <br />3-کارشناس میکروبیولوژی و کارشناس تولید داروهای نوترکیب شرکت تحقیقاتی تولیداتی سیناژن <br />چکیده <br />زهر زنبورعسل مخلوط پیچیده ای از پروتئین ها ، پپتیدها و اجزای با وزن مولکولی پائین است : پروتئین ها (آنزیم ها):فسفولیپاز A2، فسفولیپاز B، هیالورونیداز، آلفا گلوکوزیداز -پپتیدها: ملیتین، آپامین،آدولاپین، بازدارنده پروتئازها، ترتیاپین،MCD پپتید[1] و پروکامین A,B- اجزای با وزن مولکولی پایین عبارتنداز:.آمین های فعال بیولوژیکی: (هیستامین ، دوپامین و نورآدرنالین) ، فرمون ها:(مجموعه ای از اترها)، قندها :(گلوکز،فروکتوز) ، آمینواسیدها: (آلفا آمینو اسید، آمینوبوتریک اسید).زهر زنبور عسل به دلیل کاربردهای پزشکی و دارویی که دارد ، امروزه به عنوان یک محصول تجاری در دنیا تولید می گردد. <br /><br clear="all" /> <br /> <br />[1] - Mast cell degranulatingانجمن علمی زنبور عسل ایرانعلوم و فنون زنبور عسل ایران2476-666605820140723The effect of propolis in milk on, feed intake in Holstein suckling calvesمطالعه اثر بره موم در شیر برعملکرد رشد، خوراک مصرفی و قابلیت هضم مواد مغذی در گوساله های شیرخوارهلشتاین5058101585FAJournal Article20130421Abstract <br />In order to surveying the effect of feeding propolis on blood sugar and triglyceride, feed intake in Holstein suckling calves, the experiment was designed in a completely randomized design with 4 treatments (diet) and 10 replicates (cattle) during 52 days. Treatments included: 1) Control (without monensin in starter and without propolis in milk). 2) Starter without monensin and 500 ppm soluble propolis powder in milk. 3) Starter without monensin and 1000 ppm soluble propolis powder in milk and 4) Monensin in starter and without propolis in milk. Statistical analysis was done with SAS software and PROC MIXED and GLM. There was significant difference between treatments for dry matter intake both in whole period and after suckling In whole period treatment 1 had the highest and treatment 4 had the lowest dry matter intake. There was not significant difference between treatments for blood glucose and triglyceride. According to positive effect of propolis (biological antibiotic) on the performance of calves in compare of monensin (synthetic antibiotic), it is recommended to use 1000 ppm propolis in per kg milk in suckling calves.پیمان پراویان <sup>1</sup> ، غلامعلی نهضتی<sup>2</sup> ، کامران رضایزدی<sup>3</sup> ، مهدی دهقان بنادکی<sup>4</sup>، هوشنگ افروزان <sup>5</sup> <br />1-دانشجوی کارشناسی ارشد <br />2-استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران <br />3 و4- دانشیار دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران <br />5- پژوهشگر بخش زنبور عسل موسسه تحقیقات علوم دامی <br /> * پیمان پراویان-peyman_peravian@yahoo.com <br /> <br /> <br />چکیده <br />جهت بررسی اثرات تغذیهای بره موم بر عملکرد رشد، خوراک مصرفیو قابلیت هضم مواد مغذی در گوسالههای شیرخوارهلشتاین،آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 جیره آزمایشی(تیمار) و 10 تکرار(گوساله) بهمدت 52 روز صورت گرفت. جیرهها شامل جیره اول: شاهد(بدون موننسین در استارتر و بدون بره موم در شیر)، جیره دوم: استارتر بدون موننسین و پودر بره موم در سطح <sub>ppm</sub>500به صورت محلول در شیر، جیره سوم: استارتر بدون موننسین و پودر بره موم در سطح <sub>ppm</sub>1000 به صورت محلول در شیر، جیره چهارم: استارتر حاوی موننسین و بدون بره موم در شیر بودند. تجزیه آماری توسط نرم افزار SAS رویه MIXEDو GLM انجام شد. نتایج به دست آمده نشان داد که از لحاظ میانگین وزن در دوره شیرخوارگی(05/0p<) و در کل دوره آزمایش (دوره شیرخوارگی و پس از شیرگیری) (01/0p<) بین جیرهها اختلاف معنیداری وجود داشت، به طوری که تیمار 3 بیش ترین میزان وزن و تیمار 2 کم ترین میزان وزن را داشتند. ارتفاع جدوگاه گوسالههای جیره 3 با جیرههای دیگر اختلاف معنیداری داشت(01/0p<) و تیمارهای 3 و 2 به ترتیب بیش ترین اثر را بر روی افزایش قد داشتند. بین گوسالهها از لحاظ ماده خشک مصرفی در کل دوره آزمایش و پس از شیرگیری تفاوت معنیداری وجود داشت(05/0p<). در کل دوره آزمایش گوسالههای تغذیه شده با جیره 1 بیش ترین میزان مصرف خوراک و گوسالههای تغذیه شده با جیره 4 کم ترین میزان مصرف خوراک را داشتند. از نظر بازده مصرف خوراک اختلاف معنیداری بین جیرهها مشاهده نشد (05/0p>).قابلیت هضم ماده خشک، ماده آلی و دیواره سلولی تفاوتی را بین تیمارها نشان نداد(05/0p>). با توجه به تاثیر مطلوب تر بره موم (آنتیبیوتیک طبیعی) بر رشد گوساله در مقایسه با موننسین (آنتیبیوتیک سنتتیک)، توصیه میشود در خوراک گوسالههای شیرخوار از بره موم در سطح <sub>ppm</sub>1000در هر کیلو شیر مصرفی استفاده شود.