2024-03-29T19:24:18Z
https://hbsj.areeo.ac.ir/?_action=export&rf=summon&issue=10292
علوم و فنون زنبور عسل ایران
2476-6666
2476-6666
1392
04
7
بررسی انواع کندوهای مدرن در ایران
نویسنده: حسن سلیمانی
این نوشتار حاصل یک کار تحقیقاتی و ارائه پیشنهادهایی در زمینه کندوی زنبور عسل در ایران میباشد.
ضرورت انجام این تحقیقات از آنجا ایجاد شد که شرکت هفت گوهر سازنده ابزارهای زنبورداری در پی اقدام به ساخت کندو با مشکل جدی در نبود یکنواختی در کندوهای مورد استفاده در نقاط مختلف ایران روبرو شد.
چکیده
کندوی مدرن زنبور عسل ( نوع لانگستروت) بیش از 60 سال است که وارد ایران شده است. در طی این سالها کندو دستخوش تغییراتی مانند حذف درپوش داخلی، یکپارچه شدن بدنه و کف و عدم یکنواختی در اندازه های بدنه و قاب گردیده و از کارایی آن کاسته شده است.
از دیگر سو هوای کره زمین و همچنین ایران در طی 30 الی 40 سال گذشته گرم تر شده و کندوهای موجود که برای چنین شرایطی طراحی نشده اند توان حفاظت از کلنی در گرمای تابستان را ندارند.
از آنجا که صنعت زنبورداری مانند دیگر بخش های اقتصاد در فضای رقابتی قرار دارد بازنگری نسبت به وضع کندوی زنبورعسل و رفع نقایص آن در راستای افزایش بهره وری امری ضروری و گریز ناپذیر می باشد.
اداره استاندارد ایران در سال 1354 استاندارد کندوی زنبورعسل را با شماره 1416 تدوین نموده و در سال 62 آن را بازنگری کرده است . اما این استاندارد در بین زنبورداران شناخته شده نبوده و مورد استفاده قرار نگرفته است.
در چنین شرایطی بهترین گزینه برای رفع کاستی های کندوی زنبورعسل بازنگری دوم استاندارد 1416 با حضور همه ی بخش های صنعت زنبورداری و تشویق زنبورداران در کاربست آن است.
2013
08
23
18
32
https://hbsj.areeo.ac.ir/article_101586_c38c8d8c0a81401b93c588d9f3282a8b.pdf
علوم و فنون زنبور عسل ایران
2476-6666
2476-6666
1392
04
7
اثر قند اینورت برروی بعضی از خواص عسل
نوشته موسی اوزکان-دریا ارسلان و دورموش علی سیلان دانشکده عالی زنبورداری از دانشگاه سلچوک ترکیه تائید شده در 5 ژولای 2005 ترجمه : محمد داودی کارشناس علوم وصنایع غذایی سمت :مدیر تولید شرکت کشت و صنعت آنا کنسرو ویرایش :خانم مهندس منیژه امیرکامور(کارشناس علوم وصنایع غذایی) mohammad_davoodi2006@yahoo.com چکیده در این مطالعه سه گروه مختلف عسل شامل 1- عسل طبیعی 2- عسل تولید شده با تغذیه تکمیلی توسط زنبور عسل با شربت شکر یا شربت ساکارز یاSSH 3- عسل تولید شده با شربت شکری که تحت اثر حرارت و اسید قرار گرفته است یعنی دمای 88 درجه به مدت 2 ساعت با اسید کلریدریک 1/0 درصد که تحت عنوان ISSH مشخص می شود، آنالیز شده و خواص فیزیکی و شیمیایی آنها همچون مقدار آب یا درصد رطوبت ،PH ، اسیدیته آزاد، خاکستر ، HMF ، فعالیت دیاستازی، ساکارز پروتئین و ویسکوزیته و نیز خواص میکروبیولوژیکی و خواص فیزیکی مانند طعم و بو و رنگ و قوام مورد بررسی قرار گرفته است ضمن اینکه مقدار مواد معدنی در این نوع عسل ها نیز اندازه گیری شده است . رطوبت و خاکستر عسل گروه دوم از بقیه گروه ها بالاتر و اسیدیته آن کمتراز سایر گروهها بود . مواد معدنی عسل طبیعی به جز سرب و روی بالاتر از بقیه گروههابود. فعالیت دیاستازی گروه سوم کمتر از حدود استاندارد بوده در حالیکه مقدار HMF این نوع عسل خیلی بالاتر بود البته از حدود مجازتجاوز نکرد. تغذیه تکمیلی زنبور عسل با شکر دگرگون شده بااسید وحرارت منجر به تولید عسلی شد کهHMF آن بالا و فعالیت دیاستازی پایین داشته و در مقایسه با عسل طبیعی دارای رطوبت و اسیدیته آزاد پایین تری بود.
2013
08
23
33
39
https://hbsj.areeo.ac.ir/article_101587_b9cd7464c85dc79be27561c7b5b9166d.pdf
علوم و فنون زنبور عسل ایران
2476-6666
2476-6666
1392
04
7
بررسی تاثیر کرم های عسل بر درمان بیماری آکنه مراجعه کنندگان به بیمارستان امیرالمومنین (شهرضا)
مرضیه قدیمی1، آناهیتا شاهین گهر2 ، محمدرضا بصیری3 ، محسن دادار3 1- کارشناس علمی کاربردی پرورش زنبور عسل 2- پزشک متخصص پوست بیمارستان امیرالمومنین (شهرضا) 3- مربی موسسه آموزش عالی علمی کاربردی جهاد کشاورزی (مرکز آموزش جهاد کشاورزی اصفهان ) چکیده عسل خواص ضد میکروبی وسیعی دارد،ولی تاثیر سوئی روی بافت های بدن ندارد و باعث درمان زخم ها، بیماری های پوست نظیر آکنه پوستی و اگزما می شود. هدف از انجام این بررسی، ارزیابی تاثیر کرم های حاوی عسل بر درمان بیماری آکنه پوست بود.این کرم ها حاوی کرم پایه و عسل طبیعی(فاقدذرات گرده) به میزان؛ صفر (شاهد) ،1، 2 و 3 درصد بودند. هر تیمار شامل 6 تکرار (جمعاً 24 نفر بیمار) بود. در سال1390 بیماران پوستی که جهت درمان بیماری آکنه به بیمارستان امیرالمومنین (شهرضا) مراجعه کردند ،توسط متخصص پوست به صورت کلینیکی معاینه می شدند. پزشک با معاینه بیمار و مشاهده نوع ضایعات، ضمن تشخیص بیماری، شدت آن را نیز مشخص میکرد. کرم ها به طورکاملاً تصادفی به افراد بیمار داوطلب ، داده شد. کرم ها به صورت مالش بر موضع آکنه روزی یک بار مصرف می شد. همچنین به افراد پرسشنامه اطلاعات بیماری داده شد تا پرونده بیمار تکمیل گردد. پس از 18 ، 36 و 60 روز میزان بهبودی آکنه بررسی و ثبت می شد . جهت تجزیه و تحلیل آماری از روش دانکن استفاده شد. نتایج نشان داد؛کرم فاقد عسل (تیمار 1) تغییر معنی داری بر بهبود بیماری ایجاد نکرد. میانگین مدت درمان بین تیمار های 2 ، 3 و 4 با تیمار شاهد اختلاف بسیار معنی داری داشت. همچنین بین تیمار 2 با تیمارهای 3 و 4 اختلاف بسیار معنی داری وجود داشت. ولی بین میانگین مدت درمان تیمار 3 و تیمار 4 اختلافی مشاهده نشد (05/0p‹). کرم حاوی2 درصد عسل بیشترین میزان رضایت را بین بیماران داشت و باعث بهبودی بیماری طی 12 روز شد و علاوه بر بهبود آکنه، باعث شفافیت پوست بیماران شد.
کرم عسل
بیماری های پوستی
آکنه
2013
08
23
40
44
https://hbsj.areeo.ac.ir/article_101588_98edfa0e512ff084b81ae16f82e50f31.pdf
علوم و فنون زنبور عسل ایران
2476-6666
2476-6666
1392
04
7
جداسازی و شناسایی مخمرهای موجود در دستگاه گوارش زنبورعسل
دکتر احمدرضا حسنی1 ، محسن علمی2 1 عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی آذربایجان شرقی – تبریز، - 2 کارشناس ارشد پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی آذربایجان شرقی- تبریز، Corresponding: drhasani124@yahoo.com چکیده زنبوران عسل با پرواز طولانی برای جمع آوری شهد و گرده گل در معرض میکروارگانیسم های مختلف میباشند. ساختمان بدنی آنها برای حمل گرده به قدری مناسب طراحی شده که ممکن است موهای سطح بدن حشره، گونه های مختلف میکروارگانیسم ها بویژه مخمرها را منتقل نماید. با شناسایی مخمرهای موجود در دستگاه گوارش زنبورعسل در سنین مختلف میتوان در خصوص وضعیت تغذیه زنبورها و ارتباط آنها با گیاهان موجود در منطقه و همچنین بیولوژی تبدیل قندهای موجود در شهد گلها بویژه ساکارز به فروکتوز و گلوکز و بطور کلی بیولوژی تولید عسل و هضم و جذب پروتئین گرده و غذاهای جانشین شونده اطلاعات ذیقیمتی بدست آورد. مخمرهای موجود در عسل از نوع اسموفیلیک (Osmophilic) هستند و قادرند در محیط عسل رشد نمایند. اغلب مخمرهای عسل متعلق به جنس ساکارومیسس(Saccharomyces) می باشند. این مخمرها در محیط های حاوی بیش از 30 درصد قند قادر به رشد نیستند. در حالیکه مخمر های اسموفیلیک عسل متعلق به جنس زیگوساکارومیسس Zygosaccharomyces می باشند و در محیط غذایی که دارای فشار اسمزی زیاد باشد نظیر شربت افرا که در حدود 66 درصد ماده قندی دارد و هم چنین در عسل هایی که آب آنها بیش از 19 درصد باشد، بخوبی رشد مینمایند. هدف اصلی در این طرح شناسایی مخمرهایی است که حضور آنها از نظر توانایی در تولید برخی آنزیمها، ویتامین ها و پروتئین تک سلولی و خواص بیولوژیکی یا به عبارتی بهتر، پروبیوتیکی حائز اهمیت است. این مخمرها با ایجاد شرایط بهتر برای سایر میکروارگانیسمهای دستگاه گوارش بویژه لاکتوباسیل ها یا باکتری های اسید لاکتیک نقش مهمی در تولید عسل و بیواینورت شهد به فروکتوز و گلوکز داشته و کیفیت عسل را بهبود بخشیده و اسیدهای آمینه ضروری مورد نیاز زنبورعسل را تامین کرده و تقویت سیستم ایمنی و مقاومت در برابر بیماریها و تنش های مختلف محیطی و مدیریتی را افزایش می دهند. نمونه های مورد استفاده در این تحقیق از کندوهای زنبورعسل مزرعه آموزشی پردیس کشاورزی آذربایجان شرقی، سعیدآباد تهیه شده است. از مجموع 36 جدایه، پنج گونه مخمر Metschnikowia pulcherrima، Zygosaccharomyces rouxii، Pichia spp.، Rhodotorula Spp. و Cryptococcus podzolicus در نمونه های مربوط به غدد بزاقی سینه ای، معده عسل یا عسلدان، معده و روده در زنبورهای مورد آزمایش شناسایی شدند.
زنبورعسل
تغذیه
مخمر
عسل
2013
08
23
58
64
https://hbsj.areeo.ac.ir/article_101589_696b43f78d7bc114aa02a7adf7157db3.pdf