انجمن علمی زنبور عسل ایران
علوم و فنون زنبور عسل ایران
2476-6666
2476-6593
07
13
2017
01
20
اهمیت زنبورعسل در کنترل بیماری آتشک در باغات سیب و گلابی
4
8
FA
آتشک یکی از مهمترین بیماریهای گیاهی در سیب، گلابی و درختان زینتی است که عامل بیماری، باکتری <em>Erwinia amylovora</em> است. نام بیماری، از علائم آن که عمدتاً سیاه شدگی و سوختگی بافتهای درختان است، گرفته شده است. سلولهای <em>E.amylovora</em> توسط حشرات (شته، سن و زنبورعسل و..)، باران و باد به شکوفهها، شاخهها، برگ و میوه انتشار مییابد. به دلیل وسیع بودن دامنه ناقلین، کنترل بیماری دشوار است. بنابراین جلوگیری از نقل وانتقال کلنیهای زنبور عسل، نمیتواند در جلوگیری از اشاعه بیماری مفید باشد زیرا توسط حشرات دیگر انتقال صورت خواهد گرفت. تحقیقات جدید انجام شده نیز ثابت کرده است که باکتری عامل بیماری بر روی گرده، عسل، موم، بره موم در شرایط کندو به مدت طولانی زنده نمیماند و به این ترتیب کندوی زنبورعسل نمیتواند منبع آلودگی در بهار سال بعد باشد. لذا نه تنها با جلوگیری از کوچ کندوهای زنبورهای عسل، از هدر رفتن سرمایه، صدمات ناشی از انتقال کندوها و کاهش میزان گرده افشانی در محصولات مختلف جلوگیری میشود بلکه از آن برای انتقال باکتریهای مفید و آنتاگونیست به باغات آلوده به بیماری آتشک میتوان استفاده نمود.
آتشک,آنتاگونیست,باکتری,مدیریت,زنبورعسل
https://hbsj.areeo.ac.ir/article_107785.html
https://hbsj.areeo.ac.ir/article_107785_ab6653669309b1f59b84d5367e9c2ea9.pdf
انجمن علمی زنبور عسل ایران
علوم و فنون زنبور عسل ایران
2476-6666
2476-6593
07
13
2017
01
20
جهت گیری تحقیقات اصلاح نژاد زنبورعسل درچهل و چهارمین کنگره جهانی زنبورعسل (کره جنوبی-2015)
9
14
FA
چهل و چهارمین کنگره جهانی زنبورعسل درسال 2015و در کره جنوبی برگزار شد.درسمپوزیوم ژنتیک واصلاح نژاد ،مقالات در خصوص حفظ ذخایر ژنتیکی در مناطق مختلف جهان،ایجاد مقاومت ژنتیکی در مقابل آفات و بیماری های زنبورعسل، بهره گیری از روش های نوین مولکولی برای اصلاح نژاد زنبورعسل و حفظ ذخایر ژنتیکی با استفاده از روش های کمی متداول در جهان ارائه شد. تحقیقات ژنتیک و اصلاح نژاد زنبورعسل دنیا در جهت بهره گیری از روش های جدید بیوتکنولوژی و مولکولی اصلاح نژاد با استفاده از روش ژنومیک، اصلاح نژاد برای مقاومت به آفات و بیماری های زنبورعسل از قبیل مقاومت به بیماری لوک اروپایی و امریکایی، نوزاد گچی و مایت واروا متمرکز شده است. یکی از عواملی که در بروز کاهش جمعیت کلنی ها نقش دارد مایت واروا است، که سبب کاهش تنوع ژنتیکی در بسیاری از جمعیت ها شده است.تلاش برای ایجاد مقاومت ژنتیکی زنبورعسل علیه مایت واروا از مهمترین جهت گیری های تحقیقات زنبورعسل در کشورهای جهان می باشد که با روش های گوناگون در دست انجام می باشد.
ندارد
https://hbsj.areeo.ac.ir/article_107818.html
https://hbsj.areeo.ac.ir/article_107818_4efd948f2014f418b8f07973b8bb6d4b.pdf
انجمن علمی زنبور عسل ایران
علوم و فنون زنبور عسل ایران
2476-6666
2476-6593
07
13
2017
01
20
خشک کردن عسل
15
24
FA
عسل به عنوان یک غذای عملگرا شناخته می شود و دارای سودمندی هایی است که در قندهای تصفیه شده وجود ندارد. کارخانه جات مواد غذایی تمایلی به کاربرد عسل مایع در فرآورده ها ندارند که علت آن چسبندگی زیاد، دشواری توزین و نیاز به گرمایش آن پس از کریستالیزاسیون است. لذاتولیدکنندگان به منظور تسهیل کاربری عسل، به خشک کردن آن روی آورده اند. از طرف دیگر ماندگاری عسل نیز با خشک کردن افزایش می یابد، چرا که عسل به شدت رطوبت پذیر است. در این مقاله روش های مختلف خشک کردن عسل مورد بررسی قرار می گیرد.روش های موردبررسی شامل خشک کردن پاششی، انجمادی و تحت خلاء می باشند. روش خشک کردن پاششی بهترین روش شناخته می شود. علاوه بر این خشک کردن عسل بدون افزودنی هایینظیر صمغ عربی، مالتودکسترین و دکسترین، به دلیل ویسکوزیته بالای آن غیرممکن است و ضمناً این ترکیبات باعث افزایش بهره وری تولید نیز می گردند.این مقالهمروری بر روش های خشک کردن عسل و مزایا و معایب آن ها خواهد داشت.
خصوصیات پودر عسل,روش های خشک کردن,صمغ عربی,مالتودکسترین,دکسترین
https://hbsj.areeo.ac.ir/article_107820.html
https://hbsj.areeo.ac.ir/article_107820_f98ceea96045ac75afb6fac33e2e109c.pdf
انجمن علمی زنبور عسل ایران
علوم و فنون زنبور عسل ایران
2476-6666
2476-6593
07
13
2017
01
20
بررسی وضعیت آموزش علوم زنبورعسل ایران در طی سالهای1390-1385
25
33
FA
این مطالعه به منظور بررسی وضعیت آموزش عالی در بخش زنبورعسل در طی سال های 1385 تا 1390 انجام شد. اطلاعات مورد نظر با استفاده از پرسشنامه در قالب فرمهای مختلف که در مراکز آموزش عالی و مراکز تحقیقاتی توزیع شده بود جمع آوری گردید. اطلاعات مورد نظر شامل اطلاعات اعضای هیات علمی، سوابق کار و جوایز کسب شده، طرح های تحقیقاتی، مقالات و پایاننامههای تحصیلات تکمیلی بود. نتایج نشان داد که تعداد اعضاء هیئت علمی با مرتبه مربی روند افزایشی داشته ولی رتبههای بالاتر دارای روند کاهشی بوده است. نسبت دانشجو به استاد در مقطع کاردانی و کارشناسی از سال 1385 (92/4 به 1) تا سال 1388 (05/7 به 1) افزایش نشان داد اما مجدداً در سال 1390 (62/4 به 1) کاهش یافته است. تعداد دانشجویان مقطع کاردانی در طی دوره مطالعه ابتدا افزایش یافته و سپس روند نزولی پیدا کرده است. در مقطع کارشناسی نیز با یک تأخیر دو ساله روند مشابهی مشاهده شد. در هر دو مقطع تعداد دانشجویان پسر بیشتر از دانشجویان دختر بود. همچنین تعداد دانشجویانی که پایان نامه خود را در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری در زمینه زنبورعسل گذراندهاند در طی این سالها در هر دو بخش دختران و پسران روند افزایشی داشته است. نتایج نشان داد که از نیازهای عمده این رشته، برگزاری دورههای تحصیلات تکمیلی در مراکز آموزش عالی کشور میباشد که میتواند در توسعه صنعت زنبورعسل در کشور نقش پراهمیتی داشته باشد.
زنبورعسل,ایران,بررسی,علم
https://hbsj.areeo.ac.ir/article_107821.html
https://hbsj.areeo.ac.ir/article_107821_3fe1351e88d9654580cfb421af4f7e82.pdf
انجمن علمی زنبور عسل ایران
علوم و فنون زنبور عسل ایران
2476-6666
2476-6593
07
13
2017
01
20
معجزه و معمای خلقت
34
36
FA
انسان ها که از جنگ های خانمانسوز خستگی و رنج دوران دارند، با تفکر و تامل در زندگی سراسر عاطفه، مهر،محبت و فداکاری<br /> زنبورهای عسل دچار حیرت و حسرت می شوند:<br /> زنبور عسل موجودیست که در مصرف غذا برعکس بسیاری از مخلوقات عالم بسیار صرفه جو است.زمانی که زنبور عسل به ملاقات گل می رود، دقیقاً براساس فاصله گل تا کندو، غذا(عسل) از شان ها برداشت می کند.انرژی پرواز در زنبور عسل از مصرف عسل بدست می آید، به ازاء هرکیلومتر پرواز زنبورعسل، یک دوم میلی گرم عسل مصرف می کند،عادت زشت پر خوری در بسیاری از موجـودات، حتی بعضی از انسان ها وجود دارد، ولی زنـبـور عسل علیرغم اینکه ذخیره عظیمی از مواد غذایی در اختیار دارد در مصرف غذا بسیار قناعت می کند
ندارد
https://hbsj.areeo.ac.ir/article_107822.html
https://hbsj.areeo.ac.ir/article_107822_5b20d35d968966262b0a22f162937169.pdf
انجمن علمی زنبور عسل ایران
علوم و فنون زنبور عسل ایران
2476-6666
2476-6593
07
13
2017
01
20
بوم شناسی کنه واروا ( Varroa destructor)، آفت مهم زنبور عسل اروپایی (Apis mellifera
37
50
FA
کنه واروا (<em>Varroa destructor</em> ) مهمترین پارازیت خارجی زنبور عسل می باشد. این بازنگری برهمکنش بین کنه واروا و محیط زیست، میزبان زنبور عسل، واسطه هایی از قبیل مواد تنظیم کننده پیام رسان های شیمیایی برای تعیین چرخه زندگی کنه واروا که روی علایم و سیگنال ها موثر هستند، را مورد بررسی قرار می دهد. گرچه محرک مکانیکی، دما و رطوبت نقش مهمی بازی می کند، اما ارتباط شیمیایی مهمترین محرک می باشد. کایرومون در تمام مراحل چرخه زندگی کنه واروا استفاده می شود و بچه دهی زنبور عسل با فرومون نوزادی، بخشی از فعالیت اختصاصی این ترکیب بعنوان سیگنال های اولیه و آزاد کننده است که سازماندهی اجتماعی کلنی های زنبور عسل را تنظیم می کند. کنه واروا (<em>V. destructor</em> ) مشکل اساسی زنبور داری است و تحقیقات برای کشف روش های جدید کنترل آن وظیفه ضروری برای محققین می باشد. مطالعه مفصل برهم کنش های اکولوژیکی کنه واروا پیش نیازی برای ارائه راهکارهایی در مدیریت این کنه پارازیت می باشد.
کنه واروا,پارازیتیسم,سمیوکمیکال,رطوبت,کایرومون ها,دما,پاتوژن ها
https://hbsj.areeo.ac.ir/article_107823.html
https://hbsj.areeo.ac.ir/article_107823_e5353c5b4c4d42760fd03d38df56b08b.pdf
انجمن علمی زنبور عسل ایران
علوم و فنون زنبور عسل ایران
2476-6666
2476-6593
07
13
2017
01
20
کنترل کنه واروا با استفاده از روش مدیریت تلفیقی آفات(IPM)
51
61
FA
کنه واروا (<em>varroa destructor</em>)، که قبلاً آن را واروا جاکوبسنی[1] میشناختیم انگل خارجی زنبور عسل است. در اصل این انگل متعلق به زنبورهای عسل آسیایی (آپیس سرانا[2])، بوده که به زنبور عسل اروپایی (آپیس ملیفرا[3]) منتقل شده است. برخلاف آپیس سرانا، زنبورهای عسل اروپایی قدرت دفاعی طبیعی کمی در برابر کنه دارند. کنهها از زنبورهای بالغ و لاروها تغذیه و آن ها را ضعیف میکنند و باعث شیوع عوامل بیماری زای دیگر مانند ویروسها، در زنبورها میشوند.<br /> <br clear="all" /><br /> <br />
کنه واروا,عوامل بیماری زا
https://hbsj.areeo.ac.ir/article_107824.html
https://hbsj.areeo.ac.ir/article_107824_38453b8adc74d35fd513eb1237f27a89.pdf