@article { author = {}, title = {Sensitivity of Paenibacillus larvae isolates against Oxytetracycline by the disc diffusion method}, journal = {Honeybee Science Journal}, volume = {07}, number = {12}, pages = {2-6}, year = {2016}, publisher = {Apicultural Society of Iran}, issn = {2476-6666}, eissn = {2476-6593}, doi = {}, abstract = {Paenibacillus larvae, a Gram-positive and spore-forming bacterium is responsible for American foulbrood (AFB) disease in bees. AFB is a serious economic problem for beekeepers. The extensive use of antibiotics such as Oxytetracycline (OTC) against AFB have led to the accumulation of residues in honey and other beehive products, decreasing their quality and making their marketing more difficult. Besides residue accumulation, antibiotic resistant isolates of P. larvae have been detected in many countries. In this study, in view of the increasing incidence of Antibiotic-resistant bacteria in the world, we tested OTC against 22 isolated of P. l. larvae strains from different areas for Antibiotic Susceptibility by the disk diffusion method. Our results introduce evidence that 7 strains was very sensitive, 14 strains intermediate and 1 strain was resistant to OTC.}, keywords = {Paenibacillus larvae,American foulbrood disease,Disk diffusion method,Oxytetracycline}, title_fa = {تعیین حساسیت سویه های پنی باسیلوس لاروه نسبت به اکسی تترا سیکلین، با استفاده از روش انتشار دیسک}, abstract_fa = {پنی باسیلوس لاروه عامل بیماری لوک آمریکایی (American foulbrood) در زنبور عسل، یک باکتری گرم مثبت اسپور دار می باشد. این بیماری، مشکلات اقتصادی قابل توجهی را برای زنبورداران ایجاد می کند. استفاده گسترده از اکسی تتراسیکلین علیه بیماری سبب تجمع باقی مانده دارویی در عسل و سایر محصولات کندو و کاهش کیفیت آنها شده و بازاریابی این محصولات را مشکل می کند. علاوه بر این، مقاومت به اکسی تتراسیکلین در پنی باسیلوس لاروه های جدا شده در بسیاری از کشورها نیز گزارش شده است. در این مطالعه 22 سویه از پنی باسیلوس لاروه های جدا شده از مناطق مختلف، برای تعیین حساسیت آنتی بیوتیکی با استفاده از روش انتشار دیسک مورد آزمایش قرار گرفتند. نتایج حاصله نشان داد که 7 سویه در برابر آنتی بیوتیک مورد مطالعه حساس و 14 سویه دارای مقاومت متوسط و یک سویه مقاوم بود. }, keywords_fa = {پنی باسیلوس لاروه,لوک آمریکایی,روش انتشار دیسک,اکسی تترا سیکلین}, url = {https://hbsj.areeo.ac.ir/article_106837.html}, eprint = {https://hbsj.areeo.ac.ir/article_106837_b6a660c0dceb0e88d372867a1a68b65e.pdf} } @article { author = {}, title = {Measuring antioxidant capacity and antioxidant activity of propolis Karaj City In different months and different places a hive}, journal = {Honeybee Science Journal}, volume = {07}, number = {12}, pages = {7-12}, year = {2016}, publisher = {Apicultural Society of Iran}, issn = {2476-6666}, eissn = {2476-6593}, doi = {}, abstract = {  Our purpose aim in this study is to determine antioxidant power and antioxidant capacity compounds from honey bee hives setteled in Karaj. For this purpose, through Completely Random Design with 3 treatments (propolis harvesting time), and 6 repetitions(hive), the propolis from 6 hives were used in June, July , and August. After harvesting the samples ethanol extract was prepared, afterwards standard methods were used for evaluation. In order to gage to measure Antioxidant potency FRAP method, and to measure Antioxidant activity DPPH method were used. The collected data were analyzed with SAS software  by  GLM method. The results showed that Antioxidant power between the months of August and July to June was significantly different (0/05>p). The highest amount of antioxidant power of propolis in August were at a rate of 3305/27 µmol. The antioxidant activity between August and July and June were significantly different (0/05>p). The highest amount of antioxidant activity of propolis in August were at a rate of 52/42 percent. There was no significant difference between different regions as well as in a hive, but traps was the highest amount of antioxidant power and antioxidant activity.}, keywords = {honeybee,Propolis,Active ingredient,Antioxidant power}, title_fa = {بررسی قدرت آنتی‌اکسیدانی و فعالیت آنتی‌اکسیدانی بره‌موم شهرستان کرج در ماه‌های مختلف و مکان‌های مختلف یک کندو}, abstract_fa = {به منظور بررسی خواص آنتی‌اکسیدانی در بره‌موم پژوهشی بر روی کندوهای زنبورعسل مستقر در شهرستان کرج انجام گرفت. بدین منظور آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی با 3 تیمار (زمان برداشت بره‌موم) و 6 تکرار (کندو) انجام شد. پس از برداشت نمونه‌ها، از آن‌ها عصاره اتانولی 80 درصد تهیه گردید و با استفاده از روش FRAP  قدرت آنتی‌اکسیدانی و با استفاده از روش DPPH فعالیت آنتی‌اکسیدانی اندازه‌گیری شد داده‌های جمع‌آوری شده با نرم‌افزار SAS و با رویه glm آنالیز گردید. طبق نتایج بدست آمده قدرت آنتی‌اکسیدانی در بین ماه‌های مرداد و تیر با خرداد دارای تفاوت معنی‌دار بوده است (05/0˂p). بیشترین مقدار قدرت آنتی‌اکسیدانی در مرداد ماه 27/3305 میکرومول بوده است. درصد فعالیت آنتی‌اکسیدانی در بین ماه‌های مرداد و تیر با خرداد دارای تفاوت معنی‌دار بوده است (05/0˂p). بیشترین مقدار فعالیت آنتی‌اکسیدانی بره‌موم در مرداد ماه 42/52 درصد بوده است. همچنین در بین مناطق مختلف یک کندو تفاوت معنی‌داری مشاهده نشد اما تله دارای بیشترین مقدار قدرت آنتی‌اکسیدانی و فعالیت آنتی‌اکسیدانی بوده است.}, keywords_fa = {زنبورعسل,بره‌موم,فعالیت آنتی‌اکسیدانی,قدرت آنتی‌اکسیدانی}, url = {https://hbsj.areeo.ac.ir/article_106838.html}, eprint = {https://hbsj.areeo.ac.ir/article_106838_e74fe5a709a506c513ef60a01249a380.pdf} } @article { author = {}, title = {Effect of bee propolis extract cream on acne}, journal = {Honeybee Science Journal}, volume = {07}, number = {12}, pages = {13-17}, year = {2016}, publisher = {Apicultural Society of Iran}, issn = {2476-6666}, eissn = {2476-6593}, doi = {}, abstract = {The most important medicinal properties of propolis are the effects of antibiotical, anti-fungal, anti-viral and anti-bacterial. The effects can be used in the treatment of acne and burble. For ease of use and increased efficiency of the medicinal properties of propolis extract, it can be used as a pharmaceutical cream. The purpose of this study was to determine the effects of acne treatment creams containing propolis extracts. To prepare propolis extracts10%, alcohol (ethanol 70%) extraction method was used.. To prepare the cream of propolis extracts, a cream base in the pharmacies was used. Propolis extract was added to the cream base, with ratios of 1, 3, and 5%. Each cream on the 20 gr, was used at the disposal of at least 20 patients with acne. The creams were used on the face 2 times a day throughout of treatment, maximum in three months. A questionnaire was given to each patient to respond to the questions after using the creams. After collecting the questionnaires and data analysis using descriptive statistics, results showed that the average patients' satisfaction of 1, 3 and 5% propolis cream was 41.3, 68.3 and 86.4 percent, respectively. In addition, side effects were not reported by patients. Also, some patients with malignant complications of acne that chemotherapy were not treated, at least two weeks after use of propolis cream, fully recovered. As a result, use of 5% propolis cream had the best effect on the treatment of acne}, keywords = {cream,propolis extract,acne}, title_fa = {بررسی تاثیر کرم بره موم بر درمان جوش صورت}, abstract_fa = {     مهمترین خواص دارویی بره موم، اثرات آنتی بیوتیکی، ضد قارچی، ضد ویروسی و ضد باکتریایی آن است. از این اثرات می توان در درمان جوش و آکنه استفاده کرد. برای سهولت در استعمال و افزایش بازده خواص دارویی عصاره بره موم می توان آن را به صورت کرم های داروئی استفاده کرد. هدف از انجام این آزمایش، بررسی اثرات کرم حاوی عصاره بره موم بر درمان جوش صورت بود. جهت عصاره گیری بره موم 10 درصد ، از روش عصاره گیری الکلی(اتانول 70درصد) استفاده شد. جهت تهیه کرم ها، از یک کرم پایه موجود در داروخانه ها استفاده شد. عصاره بره موم با نسبت های 1 ، 3 و 5 درصد به کرم پایه افزوده شد. هر نوع کرم به میزان gr 20 ، در اختیار حداقل 20 بیمار دارای جوش صورت قرار داده شد. کرم ها در مدت درمان حداکثر سه ماه و روزی 2 مرتبه روی صورت استفاده می شد. همراه با کرم، پرسشنامه ای نیز به بیماران داده شد تا پس از استفاده از کرم به سوالات آن پاسخ دهند. پس از جمع آوری پرسشنامه ها و آنالیز داده ها با استفاده از آمار توصیفی نتایج نشان داد میانگین میزان رضایتمندی افراد بیمار از کرم های 1، 3 و 5 درصد بره موم به ترتیب 3/41، 3/68 و 4/86 در صد بود. درضمن عوارض جانبی در اثر مصرف کرم توسط بیماران گزارش نشد. همچنین برخی از بیمارانی که مبتلا به جوش های عارضه دار صورت بودند و حتی قبلاً از درمان شیمیایی پاسخی نگرفته بودند، پس از حداقل دو هفته که تحت درمان با کرم بره موم بودند، به طور کامل بهبود یافتند. در نتیجه، استفاده از کرم با 5 درصد بره موم بهترین اثر را بر درمان جوش صورت داشت.}, keywords_fa = {کرم,عصاره بره موم,جوش صورت}, url = {https://hbsj.areeo.ac.ir/article_106839.html}, eprint = {https://hbsj.areeo.ac.ir/article_106839_acabbef48e71c32a91605197c3b8c48e.pdf} } @article { author = {}, title = {Royal Jelly as a functional product for human}, journal = {Honeybee Science Journal}, volume = {07}, number = {12}, pages = {18-26}, year = {2016}, publisher = {Apicultural Society of Iran}, issn = {2476-6666}, eissn = {2476-6593}, doi = {}, abstract = {Royal jelly (RJ) is one of the bee products secreted from the hypopharyngeal glands of young worker honeybee (Apis mellifera) and it is used to feed young larvae. Royal jelly is one of the natural products that contain biologically active substances such as 10-hydroxy-2-decenoic acid. RJ also has various pharmacological effects including antibiotic, antibacterial and antiproliferative effects. Various compounds such as proteins, sugars, lipids, vitamins, minerals, and free amino acids have been identified. RJ is a substance with a complex chemical structure. RJ consists of water (60 – 70 %), proteins (9 – 18 %), sugars (7–18 %), lipids (3–8 %), essential amino acids, vitamins, and minerals. RJ is widely used in human diets and alternative medicine. There are not sufficient studies in this subject in Iran. The purpose of this study was to identify the main components, physicochemical and therapeutic properties of RJ.}, keywords = {royal jelly,Functional food,Human}, title_fa = {ژله رویال به عنوان فرآورده فراسودمند برای انسان}, abstract_fa = {ژله رویال یکی از محصولات زنبور عسل است که از غدد زیرحلقی زنبور عسل کارگر (Apis mellifera) جوان ترشح می­شود و در تغذیه لاروهای جوان مورد استفاده قرار می­گیرد. ژله رویال یکی از محصولات طبیعی است که حاوی مواد بیولوژیکی فعال مانند 10- هیدروکسی-2-دکونوئیک اسید می­باشد. ژله رویال همچنین دارای اثرات دارویی مختلف از جمله اثر آنتی­بیوتیکی، اثر ضد باکتریایی و اثرات ضد تکثیر است. ترکیبات مختلف از جمله پروتئین­ها، قند، چربی، ویتامین ها، مواد معدنی و اسیدهای آمینه آزاد در آن شناسایی شده است. ژله رویال یک ترکیب شیمیایی با ساختار پیچیده است که حاوی آب (70-60 درصد)، پروتئین­ها (18-9 درصد)، قندها (18-7 دردصد)، چربی­ها (8-3 درصد)، آمینواسیدهای ضروری، ویتامین­ها و مواد معدنی می­باشد. ژله رویال بطور گسترده­ای در رژیم غذایی انسان و طب جایگزین استفاده می­شود. در ایران بررسی­های کافی در این زمینه صورت نگرفته است و هدف از این بررسی شناخت اجزای اصلی، خواص فیزیکوشیمیایی و خواص درمانی ژله رویال می­باشد.}, keywords_fa = {ژله رویال,فرآورده فراسودمند,انسان}, url = {https://hbsj.areeo.ac.ir/article_106840.html}, eprint = {https://hbsj.areeo.ac.ir/article_106840_40768e924c4be37b356720c972a9c2db.pdf} } @article { author = {}, title = {Overview of European Foulbrood: A Bacterial Disease Affecting Honey Bee Brood}, journal = {Honeybee Science Journal}, volume = {07}, number = {12}, pages = {27-32}, year = {2016}, publisher = {Apicultural Society of Iran}, issn = {2476-6666}, eissn = {2476-6593}, doi = {}, abstract = {European foulbrood is a bacterial disease that effects honey bee larvae before the capped stage. European foulbrood disease is characterized by dead and dying larvae which can appear curled upwards, brown or yellow, melted, and/or dried out and rubbery. The causative bacteria, Melissococcus plutonius is ingested by honey bee larvae after which the bacterium competes for food inside the larvae. If the bacteria out-competes the larva, the larva will die before the cell is capped. Alternatively, the bee may survive until adulthood if the larvae has sufficient food resources. European foulbrood should not be confused with American foulbrood (AFB), which is caused by a different bacteria that produces different symptoms and control requirements. European foulbrood disease is considered to be more problematic in situations where forage nectar is sporadic, or other situations that result in fewer nurse bees in colonies to feed larvae. At the onset of nectar flow in early spring, forage recruitment of house bees may increase rapidly resulting in few bees in colonies to feed honey bee larvae. Often, when the nurse bee to larvae ratio stabilizes later in the season, or remains stable throughout a season, symptoms disappear. However, this disease can occur throughout a season and will sometimes not clear up on its own. In severe cases, colony death can occur. Also, yearly reoccurrence of EFB from contaminated combs and equipment can occur. The bacteria that causes EFB does not produce spores, but combs contaminated with the bacteria can still reinfect honey bees in subsequent years.}, keywords = {European foul brood,Melisssococcus plutonius,honey bee}, title_fa = {مروری بر لوک اروپایی: بیماری باکتریایی نوزادان زنبور عسل}, abstract_fa = {لوک اروپایییک بیماری باکتریایی است کهلاروهای زنبور عسل را قبل از مرحله بسته شدن درب سلول ها مورد حمله قرار می دهد.در این بیماری، لارو مرده و یا در حال مرگ، به سمت بالا پیچ خورده، به رنگ قهوه اییا زرد، با قوام شل، و یا خشک و لاستیکی مشاهده می شود.باکتریعامل این بیماری، ملیسوکوکوس پلوتونیوس، توسط لارو زنبور عسل بلعیده شده و در روده لارو برای مواد غذایی داخل بدن لارو رقابت می کند.اگر باکتری در رقابت بر لارو غلبه کند، لارو قبل از بسته شدن درب سلول ها تلف خواهد شد. اگر لارو دارای منابع غذایی کافی باشد زنبور ممکن است تا زمان بلوغ زنده بماند. لوک اروپایی را نباید با لوک آمریکایی اشتباه گرفت. بیماری لوک اروپایی در شرایطی که میزان شهد گیاهی در طبیعت کم است، و یاجمعیت زنبوران پرستار برای تغذیه لارو کاهش می یابد بیشتر مشکل ساز می شود. شروع جریان شهد و گرده در اوایل بهار و استفاده از شهد آنها توسط زنبورهای عسل، جمعیت زنبوران پرستار برای تغذیه لارو ها در کلنی ها به سرعت افزایش می یابد.اغلب، هنگامی که نسبت زنبور پرستار به لارو در طول یک فصل پایدار باقی می ماند، علائم بیماری ناپدید می شود. با این حال، این بیماری می تواند در طول یک فصل رخ دهد و گاهی اوقات ممکن است علائم به وضوح مشخص نباشد. در موارد شدید می تواند منجر به نابودی کلنی شود. همچنین، عود سالانه بیماری از قاب ها و تجهیزات آلوده می تواند رخ دهد. باکتری عامل لوک اروپایی اسپور تولید نمی کند، اما قاب های آلوده به باکتری می تواند زنبوران عسل را در سال های بعد دوباره عفونی کنند.}, keywords_fa = {لوک اروپایی,ملیسوکوکوس پلوتونیوس,زنبور عسل}, url = {https://hbsj.areeo.ac.ir/article_106841.html}, eprint = {https://hbsj.areeo.ac.ir/article_106841_88c91f910d357d9eb136e5b21d946476.pdf} } @article { author = {}, title = {Chemical and biological activity of royal jelly}, journal = {Honeybee Science Journal}, volume = {07}, number = {12}, pages = {33-38}, year = {2016}, publisher = {Apicultural Society of Iran}, issn = {2476-6666}, eissn = {2476-6593}, doi = {}, abstract = {Royal jelly is a milky and thick like substance that is a complex mixture of water, sugars, fats, proteins and  free amino acids such as  proline and lysine.a number of enzymes are also present including glucose oxidase, phosphatase and cholinesterase, biopterine, neopterine(coenzyme), 10- hydroxy- 2- decenoic acid. Royal jelly has many function in the field of medical and medicine, nowadays it is produced as a commercial producted.}, keywords = {honey bee,royal jelly,Enzyme,protein,Lipid}, title_fa = {ترکیبات شیمیایی و فعالیت های بیولوژیکی ژل رویال}, abstract_fa = {ژل رویال ماده­ای غلیظ و کرم رنگ است که از غدد غذاساز زنبورعسل تولید می­شود .ژل رویال شامل مخلوطی از آب، قندها، چربی، پروتئین­ها، اسید امینه­های آزاد پرولین و لیزین، برخی آنزیم­ها از جمله گلوکز اکسیداز، فسفاتاز و کولین استراز، بیوپترین و نئوپترین (پروتئین­هایی با نقش کوآنزیمی)، 10 هیدورکسی-2- دسنوئیک اسید است. ژل رویال به دلیل کاربردهای زیادی که در پزشکی و دارویی دارد ، امروزه در دنیا به عنوان یک محصول تجاری مطرح است.}, keywords_fa = {زنبورعسل,ژل رویال,آنزیم,پروتئین,لیپید}, url = {https://hbsj.areeo.ac.ir/article_106842.html}, eprint = {https://hbsj.areeo.ac.ir/article_106842_9ed7fc2d120997c3bac91e59990311bd.pdf} } @article { author = {}, title = {Sub-lethal exposure to neonicotinoids impaired honey bees winterization before proceeding to colony collapse disorder}, journal = {Honeybee Science Journal}, volume = {07}, number = {12}, pages = {39-46}, year = {2016}, publisher = {Apicultural Society of Iran}, issn = {2476-6666}, eissn = {2476-6593}, doi = {}, abstract = {Honey bee (Apis mellifera L.) colony collapse disorder (CCD) that appeared in 2005/2006 still lingers in many parts of the world.Here we show that sub-lethal exposure of neonicotinoids, imidacloprid or clothianidin, affected the winterization of healthy coloniesthat subsequently leads to CCD. We found honey bees in both control and neonicotinoid-treated groups progressed almostidentically through the summer and fall seasons and observed no acute morbidity or mortality in either group until the end of winter.Bees from six of the twelve neonicotinoid-treated colonies had abandoned their hives, and were eventually dead with symptomsresembling CCD. However, we observed a complete opposite phenomenon in the control colonies in which instead of abandonment,they were re-populated quickly with new emerging bees. Only one of the six control colonies was lost due to Nosemalikeinfection. The observations from this study may help to elucidate the mechanisms by which sub-lethal neonicotinoids exposurecaused honey bees to vanish from their hives.}, keywords = {colony collapse disorder,CCD,honey bee,neonicotinoids,Imidacloprid,clothianidin}, title_fa = {اثرات نئونیکوتینوئیدها دراختلال زمستان گذرانی و زوال کلنی های زنبورعسل}, abstract_fa = {پدیده فروپاشی کلنی های زنبور عسل (CCD ) که در سال 1383-1384 اتفاق افتاد، همچنان در بیشتر نقاط دنیا مورد بحث است. در این پژوهش به اثرات زیر کشنده نئونیکوتینویید ها  از جمله ایمیداکلوپرید و کلوتیانیدین بر کلنی های سالم زمستانگذرانی کرده می پردازیم که پس از آن دچار   زوال شده اند.   ما هر دو گروه زنبورهای شاهد و آلوده به نئونیکوتینویید را در تابستان و پاییز بطور یکسان مورد مراقبت قرار دادیم و تا پایان فصل زمستان ضعف یا مرگ و میر  حاد در هیچ کدام از دو گروه مشاهده نکردیم. زنبورهای شش عدد از دوازده کلنی تیمارشده با نئونیکوتینویید، کندوی خود را ترک کردند، و درنهایت با علائمی مشابه زوال کلنی از بین رفتند.  اما مشاهدات ما در کندوهای شاهد برعکس کندوهای تیمار  شده بود و زنبورها به جای ترک کلنی ، جمعیت خود را به سرعت با زنبورهای تازه بالغ  بازسازی کردند. فقط یکی از شش کلنی شاهد بدلیل آلودگی به نوزما از بین رفت. مشاهدات این مطالعه می تواند  به چگونگی اثر دزهای زیرکشنده نئونیکوتینوییدها د در ناپدید شدن زنبورها  از کندو، کمک کند.}, keywords_fa = {پدیده زوال کلنی,CCD,زنبورعسل,نثونیکوتینویید,ایمیداکلوپرید,کلوتیانیدین}, url = {https://hbsj.areeo.ac.ir/article_106843.html}, eprint = {https://hbsj.areeo.ac.ir/article_106843_82e0d76e0f41d0795b2a7342ff938ce9.pdf} }