@article { author = {}, title = {Rapid detection of Melissococcus Plotinus the agent of European foulbrood in honey bee colonies by PCR}, journal = {Honeybee Science Journal}, volume = {06}, number = {11}, pages = {3-8}, year = {2016}, publisher = {Apicultural Society of Iran}, issn = {2476-6666}, eissn = {2476-6593}, doi = {}, abstract = {Abstract: European foul brood, is a honey bee larvae disease. EFB is a dangerous disease of the bee colonies that considered to be caused by Gram-positive Melissococcus plutonius. The disease is widely distributed in the world and has created a growing problem in some areas. Because of recent advances in molecular technology, identification of bacteria is very easy and nucleic acid detection technology is rapidly replacing traditional methods of microbiology. European foul brood, is located in the list of dangerous diseases for the health of animals. The disease is endemic in many parts of areas and provide seasonal epidemic. The scenario of this disease varies in different countries. In this study with standard strain, PCR was developed by specific primers. PCR products electrophpresed on 1 %  agarose gel.Larval samples using culture and PCR methode, were tested simultaneously.Eightsamples werepositive by PCRand2 sampleswere positiveby culture.}, keywords = {European foul brood,Melisssococcus plutonius,PCR}, title_fa = {تشخیص سریع عامل بیماری لوک اروپایی (ملیسوکوکوس پلوتونیوس) در کلنی های زنبور عسل با روش PCR}, abstract_fa = {مقدمه : بیماری لوک اروپایی، بیماری نوزادان زنبور عسل می باشد. این بیماری از جمله بیماریهای خطرناک برای کلنی های زنبور عسل محسوب می شود و در اثر باکتری گرم مثبت  ملیسوکوکوس پلوتونیوس ایجاد می گردد. این بیماری به صورت گسترده ای در جهان پراکنده است و در برخی از نواحی مشکلات فزآینده ای را ایجاد می نماید. پیشرفت های اخیر در تکنولوژی مولکولار، تشخیص هویت باکتری را بسیار سهل و آسان نموده است و تکنولوژی تشخیص اسیدهای نوکلئیک بسرعت جایگزین روش سنتی میکروبیولوژی شده است. هدف این مطالعه راه اندازی روش PCR برای تشخیص سریع و مطمئن این بیماری در ایران بوده است. از سوی دیگر دخالت عوامل ثانویه باکتریایی موجب شدت و تنوع در بروز علائم بالینی بیماری شده و تشخیص آزمایشگاهی را در مواردی با مشکل مواجه می سازد. بیماری لوک اروپایی در فهرست بیماریهای خطرناک برای بهداشت دامها قرار دارد و در بسیاری از مناطق بیماری بومی بوده و اپیدمی های فصلی ایجاد می کند. روش کار: با استفاده از سویه باکتری استاندارد و با استفاده از پرایمرهای اختصاصی،PCR راه اندازی گردید. محصول PCR روی ژل آگارز 1 درصد الکتروفورز شد.همچنین با مراجعه به زنبورداریهای مشکوک به این بیماری از 12 زنبورستان لاروهای زنبور عسل جمع آوری گردیدند. نمونه ها همزمان با روش کشت باکتریایی و روش PCR مورد آزمایش قرار گرفتند. نتایج: از 12 نمونه اخذ شده اززنبورستان های مشکوک، 8  نمونه در PCR مثبت و 2 نمونه در کشت مثبت شد.}, keywords_fa = {لوک اروپایی,ملیسوکوکوس پلوتونیوس,PCR}, url = {https://hbsj.areeo.ac.ir/article_105805.html}, eprint = {https://hbsj.areeo.ac.ir/article_105805_f8011086de9cc60a79691eeb053bf104.pdf} } @article { author = {}, title = {The nutritional effect of different levels of starch on brood rearing and population growth of honeybee colony (Apis mellifera)}, journal = {Honeybee Science Journal}, volume = {06}, number = {11}, pages = {9-13}, year = {2016}, publisher = {Apicultural Society of Iran}, issn = {2476-6666}, eissn = {2476-6593}, doi = {}, abstract = {In order to survey effects of different starch levels on brood rearing and hive population 40   colonies were assimilated for queen age, population, and food storage in the hive. From these colonies24 hives randomly were distributed in treatments. This experiment was done through completely randomized design with4 treatments, and 6 repetitions. Treatments included: 1- control (only sugar syrup 50%).2-10% starch and syrup.3-20% starch and syrup, 4-30% starch and syrup.  Brood rearing level and hive population were recorded each 15 days. Data were analyzed using SAS software. Results showed there are significant differences between treatments from the view point of brood rearing rate and hive population (P<0.05).Starch content of honey was measured using Iodine method. There was not considerable starch in honey. Therefore it seems using appropriate level of starch in the honey bee nutrition can increase hive performance}, keywords = {honey bee,Nutrition,starch}, title_fa = {تأثیر تغذیه سطوح مختلف نشاسته بر پرورش نوزاد و رشد جمعیت کلنی زنبورعسل (Apis mellifera)}, abstract_fa = {به منظور بررسی اثرات تغذیه باسطوح مختلف نشاسته بر پرورش نوزاد و میزان جمعیت کندو ابتدا تعداد 40 کلنی ازهیبرید های نا مشخص(توده موجود در ایران)از نظر سن ملکه، جمعیت و ذخیره غذایی داخل کندو یکسان سازی شدند سپس از بین این کلنی ها تعداد 24 کندو به صورت تصادفی در بین تیمارها توزیع گردیدند. این آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با 4 تیمار و 6 تکرار (کندو)، شامل: 1- تیمار شاهد(بدون نشاسته) ، 2- تیمار 10درصد نشاسته ، 3- تیمار 20درصد نشاسته، 4- تیمار 30­درصد نشاسته، گروه بندی شدند. زنبورها با شربت شکر 50% قند و به میزان نیم لیتر ( یک روز در میان ) به همراه سطوح مختلف نشاسته تغذیه شدند. هر 15روز یکبار از فراسنجه های سطح پرورش نوزاد و میزان جمعیت کندو رکورد برداری شد. پس از آماده سازی داده ها از نرم افزار SAS برای آنالیز آماری استفاده شد. نتایج حاصله حاکی از وجود اختلاف معنی دار در فراسنجه های سطح پرورش نوزاد و میزان جمعیت کندو می باشد (05/0>P) و در هر دو مورد بیشترین میزان مربوط به تیمار 30درصد و کمترین آن تیمار شاهد بود. به منظور تعیین نشاسته ذخیره شده در عسل از روش ید سنجی استفاده شد ولی مقدار قابل ملاحظه ای از نشاسته در عسل ذخیره شده وجود نداشت. بنابراین به نظر می رسد با مصرف نشاسته در تغذیه زنبورعسل، می توان عملکرد کلنی ها را بالا برد.}, keywords_fa = {زنبورعسل,تغذیه,نشاسته}, url = {https://hbsj.areeo.ac.ir/article_105806.html}, eprint = {https://hbsj.areeo.ac.ir/article_105806_03246403399f44efe66900e679b02f10.pdf} } @article { author = {}, title = {Some of the ways to measure the quality of propolis}, journal = {Honeybee Science Journal}, volume = {06}, number = {11}, pages = {14-18}, year = {2016}, publisher = {Apicultural Society of Iran}, issn = {2476-6666}, eissn = {2476-6593}, doi = {}, abstract = {Abstract: Propolis is a natural product, collected by honey bees, from various plant sources. Propolis is extensively used in foods and beverages because it improves human health. This overview is an attempt to the introduction of propolis and discuss the methods of propolis quality measurement. Propolis exhibits a broad spectrum of biological and pharmacological properties such as antimicrobial, antioxidant, anti-inflammatory, immunomodulatory, antitumor, anticancer. The chemical composition and beneficial properties of propolis vary greatly depending on the phytogeographical areas, seasonal collection time, and botanical source. Therefore, some methods of determining the quality of propolis is: phenol with Folin method, Flavonoids with aluminum chloride method, FRAP and DPPH methods can be evaluated.  }, keywords = {honeybee,Propolis,Analysis}, title_fa = {برخی از روش‌های اندازه‌گیری کیفیت بره‌موم}, abstract_fa = {بره‌موم از جمله فرآورده‌های فرعی زنبورعسل به شمار می‌رود که تولید آن برای زنبوردار کم هزینه و برای جامعه انسانی پر فایده است. هدف از این مقاله معرفی بیشتر بره‌موم و توضیحی بر روش‌های بررسی ترکیبات شیمیایی آن است. مهمترین خواص بره‌موم به علت وجود ترکیبات فلاونوییدی و انواع فنل‌ها در آن است. بره‌موم دارای خاصیت آنتی‌اکسیدانی قوی بوده و قادر به مهار رادیکال‌های آزاد می‌باشد. بره‌موم محصولی از کندو است که در پزشکی مورد استفاده قرار می‌گیرد، ترکیبات بره‌موم موجب فعالیت های بیولوژیکی و دارویی مانند : ضد سرطان، ضد التهاب، ضد میکروب و اثرات آنتی‌اکسیدانی می‌شود. متفاوت بودن ترکیبات بره‌موم در اقلیم‌های جغرافیایی متفاوت موجب می‌شود که بررسی کیفیت آن برای دست‌یابی به بهترین مکان و زمان برای تولید بره‌موم دارای اهمیت خاصی باشد. بدین منظور برخی از روش های بررسی کیفیت بره‌موم را از لحاظ میزان فنل با روش فولین، فلاونویید با روش آلومینیوم کلراید، اثرات آنتی‌اکسیدانی آنرا با روش های FRAP و  DPPHمی‌توان مورد ارزیابی قرار داد.}, keywords_fa = {زنبورعسل,بره‌موم,آنالیز}, url = {https://hbsj.areeo.ac.ir/article_105807.html}, eprint = {https://hbsj.areeo.ac.ir/article_105807_29e6027fdd578ea3c4c08e27ef086c8f.pdf} } @article { author = {}, title = {Growth hypopharyngeal glands and factors affecting the activity of the worker bees}, journal = {Honeybee Science Journal}, volume = {06}, number = {11}, pages = {19-24}, year = {2016}, publisher = {Apicultural Society of Iran}, issn = {2476-6666}, eissn = {2476-6593}, doi = {}, abstract = {  Abstract Royal jelly is products secretory products  of young workers is hypopharyngeal glands and mandibular glands. Studies have shown that mopphology and structure of these glands is related to the age of the bee. The factors affecting the activity of these glands, age, presence of vitamins, pheromones, fats and proteins is. As the impact of the materials for royal jelly is secreted not only by age but also by the division of labor and the need for bee colonies to produce it is also relevant.}, keywords = {honeybee,royal jelly,Hypopharyngeal glands,mandibular glands}, title_fa = {رشد غدد شیری و فاکتورهای مؤثر بر فعالیت آن در زنبورهای کارگر}, abstract_fa = {چکیده: ژل رویال از محصولات اصلی ترشحی غدد هیپوفارنژیال و آرواره ای کارگران جوان می باشد. مطالعات انجام شده نشان داده است که مرفولوژی و ساختار این غدد به سن زنبور ارتباط دارد. از عوامل مؤثر بر فعالیت این غدد سن، حضور ویتامین ها، فرمون ها، چربی ها و پروتئین ها است. بطوریکه تامین این مواد برای ترشح ژل رویال نه تنها به سن زنبور بلکه به وضعیت تقسیم کار و نیاز کلنی به تولید آن نیز مربوط است.}, keywords_fa = {زنبورعسل,ژل رویال,غدد هیپوفارنژیال,غدد آرواره ای}, url = {https://hbsj.areeo.ac.ir/article_105809.html}, eprint = {https://hbsj.areeo.ac.ir/article_105809_5f73f59f6cae7e2fb2a3d216526cab01.pdf} } @article { author = {}, title = {Introduce utilization method of natural honey of hollow trees in Lorestan mountains}, journal = {Honeybee Science Journal}, volume = {06}, number = {11}, pages = {25-34}, year = {2016}, publisher = {Apicultural Society of Iran}, issn = {2476-6666}, eissn = {2476-6593}, doi = {}, abstract = {Abstract Local communities living in forested area use different timber and non-timber products of forest. This study introduce utilization of honey from wild honey bee as a non-timber forest products from hollow trees in the mountains of Lorestan province. In this research, human community was consisted all people of Cheshmeh-Ali village and nomads that living around the village. Semi structured, none structured interviews and participatory observation applied to understand the process and collecting data. The results show two methods of honey exploitation depending on hive situation on a tree. The first method don through making a hole in tree trunk and the second one is through cutting and felling the trees. Both of these methods damage the trees by some degrees however disadvantages of the second method is more than first one. Local use of extracted honey in community were elaborated in the paper. The results prove promoting more sustainable method of local forestry in the area to reduce harmful effect of honey extraction.}, keywords = {Forest dweller,Lorestan province,Natural honey,Non-Timber Forest Products}, title_fa = {معرفی روش بهره برداری عسل طبیعی از درختان بلوط و سایر گونه های درون تهی جنگلی در کوهستان های لرستان}, abstract_fa = {مردم محلی جنگل‌نشین از محصولات چوبی و غیرچوبی جنگلی مختلفی استفاده می‌کنند. این تحقیق روش بهره‌برداری از عسل طبیعی از درختان درون تهی را به‌عنوان یک محصول غیرچوبی جنگلی در استان لرستان نشان می‌دهد. جامعه‌ی انسانی مورد مطالعه در این تحقیق اهالی روستای چشمه علی و عشایر این منطقه واقع در جنوب شرقی شهرستان خرم‌آباد بوده‌اند، که به منظور دستیابی به اطلاعات آن از ابزار پژوهشی مصاحبه ساختار نیافته، نیمه ساختاریافته و مشاهده مشارکتی استفاده شده است. نتایج این تحقیق حاکی از بهره­برداری عسل به دو روش در شرایط مختلف استقرار درخت و محل کندو بر روی درخت است. یک روش از طریق ایجاد حفره در تنه­ی درخت و دیگری از طریق قطع درخت می باشد. هر دو این روش ها دارای معایبی هستند ولی معایب روش اول به مراتب کمتر است. از مزایای بهره برداری این محصول جنگلی استفاده مردم محلی از آن به عنوان محصولی شفابخش، نادر و بسیار با ارزش است. در پایان مقاله پیشنهاداتی برای اصلاح و بهبود روش بهره‌برداری آماده است.}, keywords_fa = {جوامع جنگل‌نشین,عسل طبیعی,محصولات غیرچوبی جنگل,استان لرستان}, url = {https://hbsj.areeo.ac.ir/article_105810.html}, eprint = {https://hbsj.areeo.ac.ir/article_105810_d72731fa5ea8500a8f35ea9b7bc929a2.pdf} } @article { author = {}, title = {Study of the most important factors for bee colony collapse phenomenon (CCD)}, journal = {Honeybee Science Journal}, volume = {06}, number = {11}, pages = {35-39}, year = {2016}, publisher = {Apicultural Society of Iran}, issn = {2476-6666}, eissn = {2476-6593}, doi = {}, abstract = { Honey bees are  known  as the most important pollinator insect that pollinating about 75% of the plants. Since 2006, phenomenon was observed in bee colonies in the world that caused more than 50 percent of the bee population wiped out. In this phenomenon, the worker bees to fly nature to collecting nectar and pollen, do not return to the hive never. After a short time in the hive, only a very small number of worker bees and the queen remains that because of the low number of worker bees can not respond to the needs of the hive, colony in a few days completely  were destroyed. Bee is the social insect that its life is depend on environment. So cause of this phenomenon must  be searched in nature. Various factors such as Neonicotionid pesticides, Mites, Disease for example Nosema, Acute  and Chronic Paralyses Virus, and Radio Waves and ultimately Apiary management, can cause this phenomenon that in this article is studied.}, keywords = {honeybee,environment.CCD,Chemical pesticides,control}, title_fa = {بررسی مهمترین عوامل ذکر شده برای پدیده فروپاشی کلنی زنبور عسل}, abstract_fa = {حدود یک سوم غذای جهان بطور غیر مستقیم توسط حشرات گرده افشان و در راس آن ها زنبور عسل تولید می شود. از سال 2006، پدیده ای در کلنی های زنبورعسل دنیا مشاهده گردید که موجب شد گاه تا بیش از 50 درصد جمعیت زنبورعسل از بین برود. در این پدیده، زنبوران کارگر که برای جمع آوری شهد و گرده به طبیعت پرواز می کنند، هیچ گاه به کندو باز نمی گردند. بعد از مدت کوتاهی در کندو فقط تعداد بسیار کمی زنبور کارگر و ملکه باقی می ماند که چون این تعداد کم زنبور کارگر توان پاسخگویی به نیازهای کندو را ندارند، کلنی طی چند روز به کلی از بین می رود. از آنجاییکه زنبور عسل حشره ای کاملا اجتماعی و وابسته به محیط زیست است، علت این مساله را باید در محیط جستجو کرد. طبق تحقیقاتی که انجام شده است، عوامل مختلفی نظیر، استفاده بیش از حد و بدون آگاهی از سموم شیمیایی برای کنترل آفات گیاهانی که میزبان زنبورعسل هستند، آفات و بیماری های کلنی های زنبور عسل که خود بعلت عدم رعایت مصرف سموم طغیان کرده اند، گرد و غبار محلی و منطقه ای، کوچ طولانی مدت کندوها به مناطق دور دست، امواج رادیویی و موارد متعدد دیگر برای این پدیده پیشنهاد شده است. اهمیت حل این مشکل نه فقط بدلیل اقتصادی بودن این حشره بلکه بدلیل تاثیر غیر قابل انکار زنبورعسل بر امنیت غذایی دنیا می باشد؛ چرا که به گفته انیشتین، درصورت حذف زنبور عسل از روی زمین، موجودات تا چهار سال بیشتر نمی توانند زنده بمانند.}, keywords_fa = {زنبورعسل,محیط زیست,فروپاشی کلنی,سموم شیمیایی,کنترل}, url = {https://hbsj.areeo.ac.ir/article_105843.html}, eprint = {https://hbsj.areeo.ac.ir/article_105843_b6b549411a4264be15c51f118f16907a.pdf} }