@article { author = {}, title = {Study on different Types of modern hives in Iran}, journal = {Honeybee Science Journal}, volume = {04}, number = {7}, pages = {18-32}, year = {2013}, publisher = {Apicultural Society of Iran}, issn = {2476-6666}, eissn = {2476-6593}, doi = {}, abstract = {Abstract   Modern beehive (Langstroth) has entered in Iran more than 60 years ago. Through these years beehive has been changed differently. losing inner lid, integration of bottom and body and Lack of uniformity in body and frame size has detracted it’s performance.! On the other hand, global warming has been an issue in the past 30, 40 years and these hives are not designed for this weather and conditions and not able to cover and protect colonies from summer’s hot weather.! Since beekeeping industry is in a competitive environment, like several other industries, rethinking towards beehives condition and decrease its deficiencies towards increasing the efficiency seems to be a an essential matter. ! Institute of Standards & Industrial Research of Iran has codified beehive standard with the reference number of 1416 in 1354, and revised it in 1362. But these standards were not recognized and useful among beekeepers. in this situation the best alternative to decrease the deficiencies was the second revision of the standard no. 1416 with the participation of all sections and sectors of beekeeping industry by encouraging beekeepers to implement these standards. !}, keywords = {}, title_fa = {بررسی انواع کندوهای مدرن در ایران}, abstract_fa = {نویسنده: حسن سلیمانی   این نوشتار حاصل یک کار تحقیقاتی و ارائه پیشنهادهایی در زمینه کندوی زنبور عسل در ایران می‌باشد. ضرورت انجام این تحقیقات از آنجا ایجاد شد که شرکت هفت گوهر سازنده ابزارهای زنبورداری در پی اقدام به ساخت کندو با مشکل جدی در نبود یکنواختی در کندوهای مورد استفاده در نقاط مختلف ایران روبرو شد.   چکیده کندوی مدرن زنبور عسل ( نوع لانگستروت) بیش از 60 سال است که وارد ایران شده است. در طی این سالها کندو دستخوش تغییراتی مانند حذف درپوش داخلی، یکپارچه شدن بدنه و کف و عدم یکنواختی در اندازه های بدنه و قاب  گردیده و از کارایی آن کاسته شده است. از دیگر سو هوای کره زمین و همچنین ایران در طی 30 الی 40 سال گذشته گرم تر شده و کندوهای موجود که برای چنین شرایطی طراحی نشده اند توان حفاظت از کلنی در گرمای تابستان را ندارند. از آنجا که صنعت زنبورداری مانند دیگر بخش های اقتصاد در فضای رقابتی قرار دارد بازنگری نسبت به وضع کندوی زنبورعسل و رفع نقایص آن در راستای افزایش بهره وری امری ضروری و گریز ناپذیر می باشد. اداره استاندارد ایران در سال 1354 استاندارد کندوی زنبورعسل را با شماره  1416 تدوین نموده و در سال 62 آن را بازنگری کرده است . اما این استاندارد در بین زنبورداران شناخته شده نبوده و مورد استفاده قرار نگرفته است. در چنین شرایطی بهترین گزینه برای رفع کاستی های کندوی زنبورعسل بازنگری دوم استاندارد 1416 با حضور همه ی  بخش های صنعت زنبورداری و تشویق زنبورداران در کاربست آن است.}, keywords_fa = {}, url = {https://hbsj.areeo.ac.ir/article_101586.html}, eprint = {https://hbsj.areeo.ac.ir/article_101586_c38c8d8c0a81401b93c588d9f3282a8b.pdf} } @article { author = {}, title = {Effect of inverted saccharose on some properties of honey}, journal = {Honeybee Science Journal}, volume = {04}, number = {7}, pages = {33-39}, year = {2013}, publisher = {Apicultural Society of Iran}, issn = {2476-6666}, eissn = {2476-6593}, doi = {}, abstract = {Abstract   In this study, three groups of honey [natural honey; honey produced by the supplementary feeding of bees with saccharose syrup (SSH) and heat and acid (88 _Ċ 2 h; 0.1% HCl) treated saccharose syrup honey (ISSH)] were produced and physicochemical (water content, pH, free acidity, ash, HMF, diastase activity, sucrose, protein and viscosity), microbiological and sensory properties of these honeys were determined. Also, mineral contents of the honeys were measured. Moisture and ash contents of SSH were higher, acidity level was lower than those of other honeys. The mineral content of natural honey was higher than that of the others, except for Pb and Zn. Diastase activity of ISSH was below the standard limit and HMF content of this honey was high, but not exceeding the limit. Supplementary feeding of honey bees with inverted (acid and heat treatment) saccharose yielded a honey which had a higher HMF content and a lower diastase activity, moisture content and free acidity than natural honey or SSH.}, keywords = {Feeding,Saccharose,Inversion,Honey,properties}, title_fa = {اثر قند اینورت برروی بعضی از خواص عسل}, abstract_fa = {نوشته موسی اوزکان-دریا ارسلان و دورموش علی سیلان دانشکده عالی زنبورداری از دانشگاه سلچوک ترکیه تائید شده در 5 ژولای 2005 ترجمه : محمد داودی کارشناس علوم وصنایع غذایی     سمت :مدیر تولید شرکت کشت و صنعت آنا کنسرو ویرایش :خانم مهندس منیژه امیرکامور(کارشناس علوم وصنایع غذایی)     mohammad_davoodi2006@yahoo.com       چکیده در این مطالعه سه گروه مختلف عسل شامل 1- عسل طبیعی 2- عسل تولید شده با تغذیه تکمیلی توسط زنبور عسل با شربت شکر یا شربت ساکارز یاSSH   3- عسل تولید شده با شربت شکری که تحت اثر حرارت و اسید قرار گرفته است یعنی دمای 88 درجه به مدت 2 ساعت با اسید کلریدریک 1/0 درصد که تحت عنوان  ISSH   مشخص می شود، آنالیز شده و خواص فیزیکی و شیمیایی آنها همچون مقدار آب یا درصد رطوبت ،PH  ، اسیدیته آزاد، خاکستر ، HMF ، فعالیت دیاستازی، ساکارز پروتئین و ویسکوزیته و نیز خواص میکروبیولوژیکی و خواص فیزیکی مانند طعم و بو و رنگ  و قوام مورد بررسی قرار گرفته است ضمن اینکه مقدار مواد معدنی در این نوع  عسل ها نیز اندازه گیری شده است . رطوبت و خاکستر عسل گروه دوم از بقیه گروه ها بالاتر و اسیدیته آن کمتراز سایر گروهها بود . مواد معدنی عسل طبیعی به جز سرب و روی بالاتر از بقیه گروههابود. فعالیت دیاستازی گروه سوم کمتر از حدود استاندارد بوده در حالیکه مقدار HMF  این نوع عسل خیلی بالاتر بود البته از حدود مجازتجاوز نکرد. تغذیه تکمیلی زنبور عسل با شکر دگرگون شده بااسید وحرارت منجر به تولید عسلی شد کهHMF   آن بالا و فعالیت دیاستازی پایین داشته و در مقایسه با عسل طبیعی دارای رطوبت و اسیدیته آزاد پایین تری بود.}, keywords_fa = {}, url = {https://hbsj.areeo.ac.ir/article_101587.html}, eprint = {https://hbsj.areeo.ac.ir/article_101587_b9cd7464c85dc79be27561c7b5b9166d.pdf} } @article { author = {}, title = {Effect of honey creams to treat acne patients referred to Shahreza Amiralmomenin hospital}, journal = {Honeybee Science Journal}, volume = {04}, number = {7}, pages = {40-44}, year = {2013}, publisher = {Apicultural Society of Iran}, issn = {2476-6666}, eissn = {2476-6593}, doi = {}, abstract = {    Abstract Honey has wide antimicrobial properties, but it has any adverse effects on body tissues and can treats wounds, skin diseases like acne, and eczema. The purpose of this study was treatment of acne skin with creams containing honey. These treatment of base on honey cream (without Pollen) at levels of, zero (control), 1, 2, and 3%. Each treatment consisted of 6 replicates (total 24 patients). the skin disease patients with clinical acne sings that referred to Shahreza Amiralmomenin hospital had been examined by a dermatologist In 2011. The physician observed the lesions and diagnosed the disease, and its severity was also detected. The patients were randomly assigned for using creams. The creams were used once a day on acne topical. The questionnaires were given to participants to be completed. After 18, 36 and 60 days, the patients recorded acne improvement rate. Duncan's method was used for statistical analysis. Results showed no honey cream (treatment 1) did not cause any  significant change on improved condition. There were significant differences between treatments 2, 3 and 4 with the control treatment (P<0/05). There was a significant difference between treatment 2  treatments 3 and 4, but the mean duration of treatment (days) was not affected by treatments 3 and 4 (p‹0.05). The cream containing 2% honey had the highest satisfaction rate and causes remission within 12 days, and also improved skin transparency of patients.}, keywords = {honey cream,skin diseases,acne}, title_fa = {بررسی تاثیر کرم های عسل بر درمان بیماری آکنه مراجعه کنندگان به بیمارستان امیرالمومنین (شهرضا)}, abstract_fa = {مرضیه قدیمی1، آناهیتا شاهین گهر2 ، محمدرضا بصیری3 ، محسن دادار3 1- کارشناس علمی کاربردی پرورش زنبور عسل 2- پزشک متخصص پوست بیمارستان امیرالمومنین (شهرضا)  3-  مربی موسسه آموزش عالی علمی کاربردی جهاد کشاورزی (مرکز آموزش جهاد کشاورزی اصفهان )   چکیده عسل خواص ضد میکروبی وسیعی دارد،ولی تاثیر سوئی روی بافت های بدن ندارد و باعث درمان زخم ها، بیماری های پوست نظیر آکنه پوستی و اگزما می شود. هدف از انجام این بررسی، ارزیابی تاثیر کرم های حاوی عسل بر درمان بیماری آکنه پوست بود.این کرم ها حاوی کرم پایه و عسل طبیعی(فاقدذرات گرده) به میزان؛ صفر (شاهد) ،1، 2 و 3 درصد بودند. هر تیمار شامل 6 تکرار (جمعاً 24 نفر بیمار) بود. در سال1390 بیماران پوستی که جهت درمان بیماری آکنه به بیمارستان امیرالمومنین (شهرضا) مراجعه کردند ،توسط متخصص پوست به صورت کلینیکی معاینه می شدند. پزشک با معاینه بیمار و مشاهده نوع ضایعات، ضمن تشخیص بیماری، شدت آن را نیز مشخص می‌کرد. کرم ها به طورکاملاً تصادفی به افراد بیمار داوطلب ، داده شد. کرم ها به صورت مالش بر موضع آکنه روزی یک بار مصرف می شد. همچنین به افراد پرسشنامه اطلاعات بیماری داده شد تا پرونده بیمار تکمیل گردد. پس از 18 ، 36 و 60 روز میزان بهبودی آکنه بررسی و ثبت می شد . جهت تجزیه و تحلیل آماری از روش دانکن استفاده شد. نتایج نشان داد؛کرم فاقد عسل (تیمار 1) تغییر معنی داری بر بهبود بیماری ایجاد نکرد. میانگین مدت درمان بین تیمار های 2 ، 3 و 4 با تیمار شاهد اختلاف بسیار معنی داری داشت. همچنین بین تیمار 2 با تیمارهای 3 و 4 اختلاف بسیار معنی داری وجود داشت. ولی بین میانگین مدت درمان تیمار 3 و تیمار 4 اختلافی مشاهده نشد (05/0p‹). کرم حاوی2 درصد عسل بیشترین میزان رضایت را بین بیماران داشت و باعث بهبودی بیماری طی 12 روز شد و علاوه بر بهبود آکنه، باعث شفافیت پوست بیماران شد.}, keywords_fa = {کرم عسل,بیماری های پوستی,آکنه}, url = {https://hbsj.areeo.ac.ir/article_101588.html}, eprint = {https://hbsj.areeo.ac.ir/article_101588_98edfa0e512ff084b81ae16f82e50f31.pdf} } @article { author = {}, title = {Isolation and identification of yeasts from digestive system of honeybees}, journal = {Honeybee Science Journal}, volume = {04}, number = {7}, pages = {58-64}, year = {2013}, publisher = {Apicultural Society of Iran}, issn = {2476-6666}, eissn = {2476-6593}, doi = {}, abstract = {Abstact Bee with a long fly to collect nectar and pollen are exposed to different microorganisms. Their body structure suitable for carrying pollen so designed that may insect body hair, different species of microorganisms, particularly yeasts to transmit. With identification of yeasts in the digestive system in honey bees can be valuable information on bee nutrition and their relation to existing plants in the region and so valuable information can be get about biology of inversion the presence sugars in nectar into fructose and glucose, and too about biology of honey production, digestion and absorption of pollen and substitute feed proteins. Osmophilic yeasts are able to grow in honey. Most of honey yeasts are belonged to the Saccharomyces genus. The yeasts are unable to grow in mediums containing more than 30 percent concentration for sugar. While, that osmotic pressure is much like maple syrup that about 66 percent sugar, more than 19 percent of water, the osmophilic yeasts of the genus Zygosaccharomyces presence in honey are able to grow very good. The main purpose of this project is the identification of the yeasts that are important in point of their biological characters and their role in honey production, providing essential amino acids needed to bees and improving the bees immune system. In this study the samples were collected from bee hives in East Azerbaijan province, Said-Abad agricultural education farm. Identified yeasts can be used in the preparation of complementary and substitute feeds and production of bio-protein for bees feed in different seasons and ages. A total of 36 samples of yeast, the two strains isolated from the thoracic salivary glands and honey stomach or crop samples of bees, that were identified by the keys book of yeasts Identification; "Yeasts: Characteristics and Identification", published (1990) by Barnett J. A., Payne R. W., Yarrow D.[4]. 1-   Metschnikowia pulcherrima: This species of yeast has been isolated from fruits, berries, grapes and clover plants, and was isolated from all parts of the gastrointestinal tract in honeybees. 2-   Zygosaccharomyces rouxii: This species of yeast has been isolated from kinds of fruit juices, syrups, honey, jelly, soya sauce, grapes, wines, molasses and so on. In honeybees was isolated from thoracic salivary gland and gizzard. 3-   Pichia spp.: This species of yeast has been isolated as well as trees, particularly oak leaves and forest soil. In honeybees was isolated from stomach and intestine. 4-   Rhodotorula Spp.: This species of yeast is identifiable in trees, flowers, nectar, leaves and soil. In honeybees was isolated from stomach and intestine. 5-   Cryptococcus podzolicus: This species of yeast mostly isolated from trees, foliage and soil, but with most insects are symbiotic. In honeybees was isolated from intestine.Read phonetically      }, keywords = {honeybee,Nutrition,Yeast,Honey}, title_fa = {جداسازی و شناسایی مخمرهای موجود در دستگاه گوارش زنبورعسل}, abstract_fa = {دکتر احمدرضا حسنی1 ، محسن علمی2 1 عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی آذربایجان شرقی – تبریز، - 2 کارشناس ارشد پژوهشی مرکز تحقیقات کشاورزی آذربایجان شرقی- تبریز، Corresponding: drhasani124@yahoo.com   چکیده   زنبوران عسل با پرواز طولانی برای جمع آوری شهد و گرده گل در معرض میکروارگانیسم های مختلف میباشند. ساختمان بدنی آنها برای حمل گرده به قدری مناسب طراحی شده که ممکن است موهای سطح بدن حشره، گونه های مختلف میکروارگانیسم ها بویژه مخمرها را منتقل نماید. با شناسایی مخمرهای موجود در دستگاه گوارش زنبورعسل در سنین مختلف میتوان در خصوص وضعیت تغذیه زنبورها و ارتباط آنها با گیاهان موجود در منطقه و همچنین بیولوژی تبدیل قندهای موجود در شهد گلها بویژه ساکارز به فروکتوز و گلوکز و بطور کلی بیولوژی تولید عسل و هضم و جذب پروتئین گرده و غذاهای جانشین شونده اطلاعات ذیقیمتی بدست آورد. مخمرهای موجود در عسل از نوع اسموفیلیک (Osmophilic) هستند و قادرند در محیط عسل رشد نمایند. اغلب مخمرهای عسل متعلق به جنس ساکارومیسس(Saccharomyces) می باشند. این مخمرها در محیط های حاوی بیش از 30 درصد قند قادر به رشد نیستند. در حالیکه مخمر های اسموفیلیک عسل متعلق به جنس زیگوساکارومیسس  Zygosaccharomyces  می باشند و در محیط غذایی که دارای فشار اسمزی زیاد باشد نظیر شربت افرا که در حدود 66 درصد ماده قندی دارد و هم چنین در عسل هایی که آب آنها بیش از 19 درصد باشد، بخوبی رشد مینمایند. هدف اصلی در این طرح شناسایی مخمرهایی است که حضور آنها از نظر توانایی در تولید برخی آنزیمها، ویتامین ها و پروتئین تک سلولی و خواص بیولوژیکی یا به عبارتی بهتر، پروبیوتیکی حائز اهمیت است. این مخمرها با ایجاد شرایط بهتر برای سایر میکروارگانیسمهای دستگاه گوارش بویژه لاکتوباسیل ها یا باکتری های اسید لاکتیک نقش مهمی در تولید عسل و بیواینورت شهد به فروکتوز و گلوکز داشته و کیفیت عسل را بهبود بخشیده و اسیدهای آمینه ضروری مورد نیاز زنبورعسل را  تامین کرده و تقویت سیستم ایمنی و مقاومت در برابر بیماریها و تنش های مختلف محیطی و مدیریتی را افزایش می دهند. نمونه های مورد استفاده در این تحقیق از کندوهای زنبورعسل مزرعه آموزشی پردیس کشاورزی آذربایجان شرقی، سعیدآباد تهیه شده است. از مجموع 36 جدایه، پنج گونه مخمر Metschnikowia pulcherrima، Zygosaccharomyces rouxii، Pichia spp.، Rhodotorula Spp. و Cryptococcus podzolicus در نمونه های مربوط به غدد بزاقی سینه ای، معده عسل یا عسلدان، معده و روده در زنبورهای مورد آزمایش شناسایی شدند.}, keywords_fa = {زنبورعسل,تغذیه,مخمر,عسل}, url = {https://hbsj.areeo.ac.ir/article_101589.html}, eprint = {https://hbsj.areeo.ac.ir/article_101589_696b43f78d7bc114aa02a7adf7157db3.pdf} }